The Imhotep Labyrinth logo
Runetegnet for Imhotep
Deutsche Sprache English language Dansk sprog

Dansk tekst til filmen

 

The Imhotep Labyrinth er et spil, der er specielt udviklet til blinde. Det kan også spilles af personer med normalt syn eller stærkt svagsynede. Dette giver et strategisk samspil mellem de to grupper, der ellers ikke ville være mulig. I praksis kan The Imhotep Labyrinth spilles af alle.

 

Arnt Holte, Præsident for World Blind Union:

”Der er omkring 285 millioner blinde eller stærkt svagsynede personer i hele verden. Dette spil kan let spilles af såvel de blinde som de seende. Den eneste forskel er, at den ene spiller bruger sine fingre, og den anden sine øjne. Spillet minder mig om en slags skak, som er et spil jeg i forvejen kender. Her skal du tænke mere strategisk end f.eks. når du spiller med terninger, hvor det er terningens udfald dikterer udfaldet.”

 

Christian Bundgaard, projekt ansvarlig, Dansk Blindesamfund:

”Her har vi en situation hvor spillerne er ligestillede. Det er tydeligt, at der ligger mange tanker bag idéen om at opnå lighed i spilsituationen. Denne idé er i sig selv prisværdig. Med dette spil har man næsten opnået fuldstændig lighed mellem spillere, der kan se og dem, der ikke kan!”

 

Arnt Holte, Præsident for World Blind Union:

”Jeg tror på, at en blind og en seende vil have en større forståelse for hinanden, hvis de mødes på lige fod. Det er en ting og spille, hvor forholdene er ens for alle spillerne. Det har en socialiserende effekt ved, at ved afslutningen af spillet, vil spillerne diskutere spillets gang, og hvad den enkelte spiller kunne have gjort anderledes. Det er i disse situationer, man lærer hinanden rigtigt at kende og får større forståelse for hinandens situation.”

 

Christian Bundgaard, projekt ansvarlig, Dansk Blindesamfund:

”Den er en ret cool idé, det at blinde og seende kan spille dette spil sammen. Og jeg tror, at det fungerer.”

 

The Imhotep Labyrinth er et brætspil udført i kvalitets materialer. Det består af et spillebræt med fordybninger til 64 spilbrikker, der er 4 spillefigurer, der kan sættes ned i spilbrikkerne. En specialdesignet terning og 36 særlige spillekort.

 

 

 

Tilbage til dansk startside

 

 

Go back to english frontpage

 

 

Zurück zur deutschen Startseite

Deutsche Sprache English language Dansk sprog